Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Консервиране на печени чушкиКонсервиране на печени чушки
17 Януари
Измивате чушките и ги почиствате от семената и дръжките.Печете ги от всички страни до готовност. Белите ги и ги посолявате добре. Трябда да са ви солени като опитате. Слагате ги в измити и сухи буркани. В един буркан...
Консервиране на зелен бобКонсервиране на зелен боб
20 Ноем.
7
Измийте добре зеления фасул, почистете го и го нарежете на парчена по около 2-3 см. Изсипете в буркан от 800 мл и подправете със солта. Налейте с вода догоре, затворете бурканите и ги стерилизирайте за десетина минути...
Консервиране на зелени доматиКонсервиране на зелени домати
11 Януари
Измийте доматите и ги нарежете на полумесеци или на филийки. Нарежете морковите или ги настържете. Разпределете ги в два средно големи буркана. Редите и доматите, като между тях слагате нарязан копър, чесън и по някое...
Консервиране на люти чушлета (шипка)Консервиране на люти чушлета (шипка)
10 Януари
Измийте и подсушете чушлетата. Нарежете копъра на ситно и обелените скилидки чесън на по две. Напукайте чушлетата на котлон или скара от двете страни, но не прекалявайте. В малки бурканчета редувайте чушлетата, копър...
Консервиране на домати за готвенеКонсервиране на домати за готвене
07 Февр.
Рецептата за Консервиране на домати за готвене е изпълнена....
Консервиране на коприва в бурканиКонсервиране на коприва в буркани
03 Април
Копривата трябва да е свежа и крехка. Почистете от сламки и корени. Може да отделите и само листата. Измийте копривата под течаща вода обилно, за да паднат всички прашинки. Може да си помогнете с цедка. Сложете я в...
Консервирани печуркиКонсервирани печурки
03 Окт.
Махнете пънчетата на почистените гъби и във всяка вдлъбнатина поставете по малко олио и сол. Наредете ги в тава и ги сложете в умерена фурна, докато поомекнат. Щом гъбите пуснат сок, веднага ги извадете. Оставете ги да...
Консервирани яйцаКонсервирани яйца
25 Февр.
Консервираните яйца могат да издържат 3-4 месеца в хладилник....
Консервирана скумрияКонсервирана скумрия
08 Окт.
Оцетът се кипва с 2 ч.ч. вода и солта и в кипящатата течност се слага рибата да поври 5-6 минути. СЛед това рибата се изважда и се реди в буркани. Към оцетната марината се добавят олиото, виното и подправките. По желани...
Консервирано пърженоКонсервирано пържено
10 Януари
Измийте чушките, почистете ги от дръжките и зелето и ги изпечете от страните. Обелете ги и ги нарежете на дребни парчета. В голяма купа добавете доматите от консерва с доматения бульон и разбъркайте. Обелете и нарежете...
Консервирани патладжаниКонсервирани патладжани
03 Януари
Консервираните патладжани са готови....
Консервирана каракудаКонсервирана каракуда
07 Януари
1
По тази рецепта може да се консервира всякаква риба като платика, скобар, а може и да е мешана. Консервираната каракуда е готова....
Консервирана БамяКонсервирана Бамя
17 Април
1
Така приготвената бамя в обръщате няколко дни, за се консервира от аспирина и оцета. Консервираната Бамя е готова....
Консервиран грахКонсервиран грах
25 Септ.
Измийте изчистения от шушулките грах. Сварете зърната в студена вода, към която сте добавили необходимото количество захар - за всеки литър течност 1 ч.л. Варете всичко около 30 минути. След като грахът изстине...
Консервиран паприкашКонсервиран паприкаш
29 Февр.
Лукът се реже не много на дребно и се задушава в олиото със сол, докато омекване. Използва се малка караванка. При него се нарязаните чушки на дребно, които се позапържват. Добавят се доматите, едро нарязани. След...
Консервиран КарфиолКонсервиран Карфиол
14 Януари
Подготвеният карфиол се измива, начупва се на букетчета и се накисва във вода за десетина минути. През това време в подготвените буркани се слагат подправките и аспиринът. Карфиолът се реди в съдовете и бурканите...
Консервиран нахутКонсервиран нахут
17 Ноем.
След това обърнете бурканите с консервиран нахут и заварете капачките в тенджера с вода....
Консервиран ПаламудКонсервиран Паламуд
16 Януари
3
Бурканите консервиран паламуд трябва да се запълнят плътно. Затварям и стерилизираме паламуда в буркани във вряща вода 2 часа...
Консервирани Гъби КладницаКонсервирани Гъби Кладница
18 Юли
Ако искате, може да стерилизирате за 20 минути след завиране за по-дълго съхранение на консервирани гъби кладница....
Домашно консервирано кьопоолуДомашно консервирано кьопоолу
11 Септ.
1
Дано ви хареса моето домашно консервирано кьопоолу....
Консервирани лозови листаКонсервирани лозови листа
08 Август
Тази консерва се прави обикновено през пролетта. Измийте листата, леко ги подсушете и ги подредете на 4 купчинки от по 10 листа. Навийте ги на стегнати рула и ги сложете прави в компотен буркан. Целите клончета подправки...
Консервирано червено цвеклоКонсервирано червено цвекло
04 Август
Почистеното и измито цвекло със здрава кора сложете да се вари до омекване. След това го отцедете, обелете и нарежете на филийки, настържете хряна на ренде. Сварете марината от оцета, водата, солта и захарта. Подредете...
Консервирани кисели краставичкиКонсервирани кисели краставички
12 Февр.
1
Измийте краставичките и отрежете капачетата от двете страни. Натъпчете компотени буркани с краставички. Налейте оцет до долната гривна на бурканите. Във всеки буркан сложете клонче копър, парче лук, 2-3 зрънца черен пипер...
Консервирани зелени маслиниКонсервирани зелени маслини
08 Ноем.
Свежите маслини се почистват и измиват. Цепват се лекичко с нож и се слагат в дълбок съд, след което се покриват с вряла вода. Съдът се оставя на хладно и в следващите няколко дни водата се сменя, като се добавя студена такава...
Консервирани гриловани тиквичкиКонсервирани гриловани тиквички
25 Февр.
1
Тиквичките се нарязват с ципата на 4 мм дебелина и се поставят в дълбок съд. Поръсват се със соев сос, зехтин, счукан чесън, ябълков оцет и пресен риган или мащерка. Престояват 2 часа, докато омекнат. Пекат се от...